Maatschappelijk betrokken

AB4Support steunt jaarlijks een goed doel vanuit haar brede maatschappelijke en sociale betrokkenheid.

Kleinschalige projecten
Ik heb een sterke voorkeur voor kleinschalige projecten, het liefst plaatselijk dan wel regionaal opgezet. Resultaten van het project moeten meetbaar en zichtbaar zijn.

Heeft u een project dat extra steun kan gebruiken, laat het mij dan weten. Stuur een mail met een voorstel naar info@ab4support.nl Ik neem dan contact met u op!

Sponsoring 2016-2020
Vanuit mijn betrokkenheid van het Vrouwenvoetbal, sponsor ik het eerste vrouwenteam van FC Berghuizen. Deze dames komen op dit moment uit in de landelijke eerste klasse van de KNVB. Het is een betrokken groep voetbalsters met passie voor hun sport. Ik heb ze in het nieuw gestoken: wedstrijdtenues, inloopshirts, presentatiepakken, jassen, sjaals en mutsen, dekens, trainingstenues, trainingspakken en sportassen. Op de foto het team en begeleiding met hun spelerstenue. Ik ben trots hun sponsor te mogen zijn en hoop dat de uitstraling van de kleding bijdraagt aan nog betere prestaties in het veld.

FC_Berghuizen_Dames_1-2

Goed doel 2015
Oldenzaler Alex Bode gaat op 4 juni 2015 hardlopend de Alpe d’Huez bedwingen. Hij steunt met de donaties het KWF Kankerbestrijding. Op deze wijze hoopt hij, samen met vele anderen, iets te kunnen betekenen in de strijd tegen kanker. Alex is zelf zijn moeder verloren aan kanker. Mede om die reden gaat hij de berg zelfs twee keer oprennen. Zijn gedachten gaan daarbij uit naar alle slachtoffers van deze vreselijke ziekte. Het enthousiasme en zijn bevlogenheid hebben mij geraakt. Bovendien spreekt het doel mij zeer aan, temeer daar ik mijn moeder en mijn schoonvader door deze nare slopende ziekte ben verloren. Vandaar een donatie aan Alex!

Goed doel 2013-2014
In verband met mijn tienjarig jubileum heb ik gekozen voor het bieden van extra ondersteuning aan een bijzonder project. Dat is MAVU Sport Development in Zuid-Afrika waar Bram van Wijck, oud-Oldenzaler, operationeel directeur is. MAVU is een non-profit organisatie, die sport ontwikkelt in de meest achtergestelde en arme gebieden van Zuid-Afrika. In deze gebieden zijn sociale activiteiten nauwelijks tot niet aanwezig. Daardoor ontstaat verveling, met gevolgen als diefstal, tienerzwangerschap en drugsgebruik. Het doel van MAVU is om de gemeenschap in dorpen en townships te versterken, door onder andere de jeugd bij elkaar te brengen (sport), ze zogenoemde life skills aan te bieden en ze een doel te geven. Zij doen dit door sport aan te bieden op basisscholen en middelbare scholen.

In tegenstelling tot Nederland waar de jeugd lid is van een club, wordt veruit de meeste sport in Zuid-Afrika georganiseerd in scholen. Maar juist in de achtergestelde gebieden zijn er helemaal geen materialen of coaches die verstand hebben van sport. Scholen kunnen daardoor dus niets aanbieden. Dat wil Mavu veranderen. Mavu traint vrijwilligers in echte coaches die dagelijks op school training gaan geven. Zij zetten lokale competities op voor scholen in de buurt. Iedere woensdag wordt er een competitie gespeeld in sporten zoals voetbal, basketbal, volleybal, atletiek en zelfs tennis als daartoe de mogelijkheid bestaat.

In de zomer van 2015 heb ik met mijn gezin een bezoek gebracht aan Zuid-Afrika en de projecten van MAVU. Tijdens een voetbaltoernooi hebben we de kinderen van het winnende team een tenue overhandigd. Bekijk het filmpje bovenaan deze pagina en zie hoe blij ze zijn!

IMG_4939

Doorlopende sponsoring
Sinds 2005 sponsoring jeugdtoernooi FC Berghuizen
Sinds 2006 sponsoring Zomerfeesten Berghuizen

‘Laat onszelf de verandering zijn
die we in de wereld willen zien.’
Gandhi